Linguine predstavujú typ dlhých tradičných talianskych cestovín, ktoré sú rovnako dlhé ako špagety, ale sú ploché a nie okrúhle.
Patria do rovnakej skupiny cestovín ako cestoviny bavette a zdá sa, že pochádzajú z Janova a často ide o najbežnejší základ pre recept Pasta al Pesto.mip
Patri medzi jedny z najvšestrannejších druhov cestovín a v Taliansku tiež medzi jedny z najkonzumovanejších. Linguine sa hodia k ľubovoľnej omáčke: od paradajkových omáčok až po hustejšie omáčky, ako sú napríklad tie smotanové.
Pre milovníkov jednoduchých chutí je možnosťou linguine jednoducho naprudko osmažiť s cesnakom a olejom. Dlhé cestoviny sú ideálne na vytváranie hlavných chodov s rybami, a to obzvlášť v kombinácii s plodmi mora alebo mäkkýšmi.
Krupica z tvrdej pšenice
10 minút
Krajina pôvodu | Taliansko |