Organický práškový cukor je jemne rozomletý preosiaty granulovaný cukor bez viditeľných kryštálových častíc. Pre klasické pečivo v ekologickej kvalite.
Ajurvédska čierna soľ, tiež nazývaná Kala Namak, je špeciálna tradičná ajurvédska kamenná soľ, ktorá sa používa namiesto klasickej soli alebo ako aromatické korenie.
Panenský organický kokosový olej od COSMOVEDA je vynikajúci na pečenie, praženie, smaženie, na chlieb, na nátierky a do omáčok. mip Kokosový olej je tiež vynikajúci pri výrobe kozmetických a masážnych olejov.
Organická pasta Cosmoveda Tamarind mip je vynikajúcou sladko-kyslou súčasťou čatní a iných zeleninových, či strukovinových jedál. Tamarindová pasta dodáva indickým mip omáčkam svetlo hnedú farbu a typickú sladko-kyslú chuť.
Asafoetida, u nás známa ako Čertovo lajno, je mip živica rastliny Ferula asafoetida obsahujúca sulfidy a foetidy. Pre jej vynikajúcu chuť a trávenie podporujúce vlastnosti by mala byť súčasťou každej domácnosti a kuchyne.
Kakao sa získava zo semien kakaovníka. Typické chute kakaa sa rozvíjajú počas fermentácie a praženia. Vďaka nízkemu obsahu kakaového masla má kakao so zníženým obsahom tuku výrazne silnú, horkú kakaovú vôňu. Prírodný kakaový prášok je možné použiť do koláčov aj na prípravu čokoládových dezertov. Chutí vynikajúco aj ako horká čokoláda na pitie!
Práškový cukor Naturata je práškový cukor zo surového trstinového cukru v kvalite demeter. Na polevy dezertov a pečiva, ako aj na pečenie jemných piškót. Trstinový cukor Demeter sa spracováva na práškový cukor. Jemné mletie cukru dáva tomuto práškovému cukru svetlú farbu. Dolaďte dezerty a rôzne sladké jedlá.
Jemná oriešková šošovica na rýchle organické varenie. Žltá šošovica je lúpaná zelená šošovica, ktorá po krátkom čase zmäkne. Pred varením ich netreba namáčať a sú pripravené na varenie už za 5-10 minút.
Chráni voskované, olejované a lakované podlahy s prírodným voskovým filmom. Vhodné na drevo, korok, parkety, kameň, dlažbu, linoleum. Udržiava bez vytvárania vrstiev.
Sušené v podmienkach surovej stravy pri maximálnej teplote 42°C. Okrem cenných rastlinných bielkovín teraz poskytujú aj kvalitné omega-3 mastné kyseliny zo zlatožltého ľanového semena. To tiež dáva penne dokonalú štruktúru - pre lepšie varenie a pevnosť.
Povzbudzujúco a protizápalovo pôsobia najmä silice zo šalvie. Okrem šalvie divej sa do týchto šalviovo-bylinkových cukríkov používajú koncentráty 20 vybraných bylín, ktoré robia z tohto cukríka príjemný zážitok s blahodarným účinkom.
Chlorella je významným zdrojom mikroživín. Je bohatá ako na vitamíny, tak na minerálne látky. Súčasťou zeleného farbiva chlorofylu je horčík, vďaka čomu je chlorella jeho bohatým zdrojom. Z vitamínov je vhodné zmieniť vysoký obsah vitamínov skupiny B, a to najmä vitamínu B12, ktorý sa v bioaktívnej forme vyskytuje okrem rias iba v potravinách živočíšneho pôvodu. Chlorella je tiež zdrojom vitamínu C a E, kyseliny listovej a karotenoidov, najmä β- karoténu.
Yogi Tea Classic je prvý a najznámejší ajurvédsky bylinný čaj. Recept je perlou z ájurvédskej pokladnice. Yogi Bhajan ju zložil presne pre ľudí našej doby. Yogi Tea kombinuje upokojujúce, povzbudzujúce a ochranné vlastnosti.
Chutné vegetariánske kúsky vyrobené zo sójových bôbov s bio brusnicami. Dôrazne sa odporúča pre psov, ktorí majú ťažkosti s trávením živočíšnych bielkovín alebo pre pánov, ktorí chcú dávať svojmu psovi menej mäsa alebo žiadne mäso. Vhodné pre psov od 1 roka.
Ako prílohu pre 2 osoby namočte 100 g fazule do veľkého množstva vody asi na 12 hodín a po tom ich povarte v čerstvej vode asi 60 minút. Soľ pridávajte až na konci varenia.