Jednoduché 3-chodové Talianske menu za pár minút
Talianska kuchyňa, každý ju miluje a je jednoduchá na prípravu.
Pripravili sme si pre vás 3 recepty, ktorými zažiarite. V článku nájdete recept na paradajkovú polievku, zemiakové gnocchi so syrovou omáčkou a špenátom a ako dezert Panna Cottu.
1. Paradajková polievka
Potrebujeme:
1 Stredne veľká cibuľa
4PL Olivový olej San Michelle Bazalka
2 Strúčiky cesnaku
2 Konzervy lúpaných paradajok Rapunzel
500 ml Zeleninový vývar - Bujón Zeleninový Alnavit
1 PL Trstinový cukor nerafinovaný Green Organics
Čerstvá bazalka
Čerstvé oregano
Parmezán
Soľ
Mleté čierne korenie
Bobkový list
Postup:
Cibuľku si nakrájame nadrobno a osmažíme aj s pretlačeným cesnakom do zlatista na olivovom oleji. Potom cibuľku skaramelizujeme s nerafinovaným trstinovým cukrom od Green organics, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a lúpané paradajky. Zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby boli paradajky ponorené a pridáme hrsť čerstvej bazalky a oregana. Privedieme k varu a varíme 30 minút, potom vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme s ponorným mixérom do hladka. Polievku servírujeme s nastrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou. Dobrú chuť vám praje OBIO
Gnocchi so špenátom a syrovou omáčkou
Potrebujeme:
500g Zemiakové gnocchi Antonio Amato
2 Strúčiky cesnaku
1 Šalotka
1bal Baby špenát
Bazalka čerstvá
70g Parmezán
1 Mozzarella
100g Gorgonzola
1hrsť Vlašské orechy
180ml smotana na šľahanie
Postup:
Roztopíme si Ghí, na ktorom osmažíme na drobno nakrájanú šalotku s cesnakom a zalejeme smotanou na šľahanie. Do zmesi pridáme celý balík baby špenátu a nakrájanú čerstvú bazalku. Chvílu povaríme, kým nám špenát nesplasne a pridáme vsetky nastrúhané syry. Medzi tým celý balík Gnocchi vysypeme do vriacej osolenej vody a varíme 2 minúty podľa návodu na obale. Gnocchi precedíme a servírujeme s omáčkou, čersvou bazalkou a nasekanými vlašskými orechmi. Dobrú chuť
Panna Cotta
Potrebujeme:
500ml smotana na šlahanie
2 plátky Bio želatíny
1 balíček Vanilkový cukor Bourbon NATURATA
1 PL Práškový Trstinový Cukor Naturata
250g Čerstvé alebo mrazené jahody
Čerstvá mäta
Ovocie na ozdobu
Postup:
Do hrnca si dáme smotanu na varenie, prášový cukor, vanilkový cukor a zohrejeme. Plátky želatíny si namočíme do studenej vody a necháme nabopnať. Nabopnanú želatínu roztopíme na miernom ohni v hrnci. Roztpenú želatínu prilejeme do ohriatej smotany, zamiešame a odstavíme. Panna cottu nalejeme do menších pohárikov a dáme schladiť cca na 3 hodiny. Medzitým si pripravíme ovocné pyré z čerstých alebo mrazených jahôd. Rozmixujeme jahody s ponorným mixérom, ak treba osladíme, nalejeme na stuhnutú panna cottu, dozdobíme čerstvým ovocím a mätou. Dobrú chuť!