Jednoduché 3-chodové Talianske menu za pár minút

Pridané 03.05.2022 Peter Miklos

Talianska kuchyňa, každý ju miluje a je jednoduchá na prípravu. 

Pripravili sme si pre vás 3 recepty, ktorými zažiarite. V článku nájdete recept na paradajkovú polievku, zemiakové gnocchi so syrovou omáčkou a špenátom a ako dezert Panna Cottu. 

Paradajková polievka

1. Paradajková polievka

Potrebujeme:

1 Stredne veľká cibuľa

4PL Olivový olej San Michelle Bazalka

2 Strúčiky cesnaku

2 Konzervy lúpaných paradajok Rapunzel

500 ml Zeleninový vývar - Bujón Zeleninový Alnavit 

1 PL Trstinový cukor nerafinovaný Green Organics 

Čerstvá bazalka 

Čerstvé oregano 

Parmezán 

Soľ

Mleté čierne korenie

Bobkový list

Postup:

Cibuľku si nakrájame nadrobno a osmažíme aj s pretlačeným cesnakom do zlatista na olivovom oleji. Potom cibuľku skaramelizujeme s nerafinovaným trstinovým cukrom od Green organics, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a lúpané paradajky. Zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby boli paradajky ponorené a pridáme hrsť čerstvej bazalky a oregana. Privedieme k varu a varíme 30 minút, potom vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme s ponorným mixérom do hladka. Polievku servírujeme s nastrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou. Dobrú chuť vám praje OBIO wink

 

Gnocchi so špenátom a syrovou omáčkou

Potrebujeme:

500g Zemiakové gnocchi Antonio Amato

2 PL Organické Ghí Cosmoveda

2 Strúčiky cesnaku

1 Šalotka 

1bal Baby špenát

Bazalka čerstvá

70g Parmezán

1 Mozzarella

100g Gorgonzola 

1hrsť Vlašské orechy 

180ml smotana na šľahanie

Postup:

Roztopíme si Ghí, na ktorom osmažíme na drobno nakrájanú šalotku s cesnakom  a zalejeme smotanou na šľahanie. Do zmesi pridáme celý balík baby špenátu a nakrájanú čerstvú bazalku. Chvílu povaríme, kým nám špenát nesplasne a pridáme vsetky nastrúhané syry. Medzi tým celý balík Gnocchi vysypeme do vriacej osolenej vody a varíme 2 minúty podľa návodu na obale. Gnocchi precedíme a servírujeme s omáčkou, čersvou bazalkou a nasekanými vlašskými orechmi. Dobrú chuť wink

Panna Cotta 

Potrebujeme:

500ml smotana na šlahanie

2 plátky Bio želatíny

1 balíček Vanilkový cukor Bourbon NATURATA

1 PL Práškový Trstinový Cukor Naturata

250g Čerstvé alebo mrazené jahody

Čerstvá mäta

Ovocie na ozdobu

Postup:

Do hrnca si dáme smotanu na varenie, prášový cukor, vanilkový cukor a zohrejeme.  Plátky želatíny si namočíme do studenej vody a necháme nabopnať. Nabopnanú želatínu roztopíme na miernom ohni v hrnci. Roztpenú želatínu prilejeme do ohriatej smotany, zamiešame a odstavíme. Panna cottu nalejeme do menších pohárikov a dáme schladiť cca na 3 hodiny. Medzitým si pripravíme ovocné pyré z čerstých alebo mrazených jahôd.  Rozmixujeme jahody s ponorným mixérom, ak treba osladíme, nalejeme na stuhnutú panna cottu, dozdobíme čerstvým ovocím a mätou. Dobrú chuť!

Posledné príspevky