Škrob je prirodzene bezlepkový, je vhodný aj pre celiatikov. Škrob sa tradične používa na viazanie omáčok a na zahusťovanie rôznych potravín alebo na jemné pečivo.
Organický práškový cukor je jemne rozomletý preosiaty granulovaný cukor bez viditeľných kryštálových častíc. Pre klasické pečivo v ekologickej kvalite.
Ajurvédska čierna soľ, tiež nazývaná Kala Namak, je špeciálna tradičná ajurvédska kamenná soľ, ktorá sa používa namiesto klasickej soli alebo ako aromatické korenie.
Panenský organický kokosový olej od COSMOVEDA je vynikajúci na pečenie, praženie, smaženie, na chlieb, na nátierky a do omáčok. mip Kokosový olej je tiež vynikajúci pri výrobe kozmetických a masážnych olejov.
Organická pasta Cosmoveda Tamarind mip je vynikajúcou sladko-kyslou súčasťou čatní a iných zeleninových, či strukovinových jedál. Tamarindová pasta dodáva indickým mip omáčkam svetlo hnedú farbu a typickú sladko-kyslú chuť.
Asafoetida, u nás známa ako Čertovo lajno, je mip živica rastliny Ferula asafoetida obsahujúca sulfidy a foetidy. Pre jej vynikajúcu chuť a trávenie podporujúce vlastnosti by mala byť súčasťou každej domácnosti a kuchyne.
Kakao sa získava zo semien kakaovníka. Typické chute kakaa sa rozvíjajú počas fermentácie a praženia. Vďaka nízkemu obsahu kakaového masla má kakao so zníženým obsahom tuku výrazne silnú, horkú kakaovú vôňu. Prírodný kakaový prášok je možné použiť do koláčov aj na prípravu čokoládových dezertov. Chutí vynikajúco aj ako horká čokoláda na pitie!
Práškový cukor Naturata je práškový cukor zo surového trstinového cukru v kvalite demeter. Na polevy dezertov a pečiva, ako aj na pečenie jemných piškót. Trstinový cukor Demeter sa spracováva na práškový cukor. Jemné mletie cukru dáva tomuto práškovému cukru svetlú farbu. Dolaďte dezerty a rôzne sladké jedlá.
Jemná oriešková šošovica na rýchle organické varenie. Žltá šošovica je lúpaná zelená šošovica, ktorá po krátkom čase zmäkne. Pred varením ich netreba namáčať a sú pripravené na varenie už za 5-10 minút.
Čokoládový puding je sladený iba cukrom z kokosových kvetov a svoju plnú, prirodzenú chuť rozvinie s hoblinami extra tmavej čokolády.
Vychutnajte si pudingový dezert bez výčitiek.
Čaj Cosmoveda Kapha je ohnivo korenistý ajurvédsky čaj, ktorý podporuje rovnováhu v Kapha dóši a je mierne stimulujúci. Kapha je bioenergia, ktorá je zložená z prvkov vody a zeme a ktorá reguluje štrukturálne procesy v tele.
Na výrobu lahodných, výživných a bezlepkových zmesí sa používa špeciálna zmes: bezlepkové cestoviny zo série Pasta Natura ponúkajú tradičné talianske tvary cestovín v novom prevedení.
Drobné kúsky šupiek a dužiny dodávajú tomuto nefiltrovanému extra panenskému olivovému oleju „San Michele“ vysoké výživové kvality, ako aj plnú a prenikavú chuť.
Na výrobu lahodných, výživných a bezlepkových zmesí sa používa špeciálna zmes: bezlepkové cestoviny zo série Pasta Natura ponúkajú tradičné talianske tvary cestovín v novom prevedení.
Yogi Tea Classic je prvý a najznámejší ajurvédsky bylinný čaj. Recept je perlou z ájurvédskej pokladnice. Yogi Bhajan ju zložil presne pre ľudí našej doby. Yogi Tea kombinuje upokojujúce, povzbudzujúce a ochranné vlastnosti.
Mandľový nápoj sa so svojou jemne orieškovou vôňou hodí ku káve, müsli a pečeniu. Má jemnú chuť, je ľahko stráviteľný, bohatý na nenasýtené mastné kyseliny a je ideálnym zdrojom vlákniny. Bez pridaného cukru* (*obsahuje prirodzene sa vyskytujúci cukor).