Vybrané suroviny spracované s láskou pre neporovnateľnú chuť. Mliečna čokoláda rozpúšťajúca sa v ústach špeciálne pre ľudí s intoleranciou fruktózy alebo laktózy.
Organický práškový cukor je jemne rozomletý preosiaty granulovaný cukor bez viditeľných kryštálových častíc. Pre klasické pečivo v ekologickej kvalite.
Ajurvédska čierna soľ, tiež nazývaná Kala Namak, je špeciálna tradičná ajurvédska kamenná soľ, ktorá sa používa namiesto klasickej soli alebo ako aromatické korenie.
Panenský organický kokosový olej od COSMOVEDA je vynikajúci na pečenie, praženie, smaženie, na chlieb, na nátierky a do omáčok. mip Kokosový olej je tiež vynikajúci pri výrobe kozmetických a masážnych olejov.
Organická pasta Cosmoveda Tamarind mip je vynikajúcou sladko-kyslou súčasťou čatní a iných zeleninových, či strukovinových jedál. Tamarindová pasta dodáva indickým mip omáčkam svetlo hnedú farbu a typickú sladko-kyslú chuť.
Asafoetida, u nás známa ako Čertovo lajno, je mip živica rastliny Ferula asafoetida obsahujúca sulfidy a foetidy. Pre jej vynikajúcu chuť a trávenie podporujúce vlastnosti by mala byť súčasťou každej domácnosti a kuchyne.
Kakao sa získava zo semien kakaovníka. Typické chute kakaa sa rozvíjajú počas fermentácie a praženia. Vďaka nízkemu obsahu kakaového masla má kakao so zníženým obsahom tuku výrazne silnú, horkú kakaovú vôňu. Prírodný kakaový prášok je možné použiť do koláčov aj na prípravu čokoládových dezertov. Chutí vynikajúco aj ako horká čokoláda na pitie!
Práškový cukor Naturata je práškový cukor zo surového trstinového cukru v kvalite demeter. Na polevy dezertov a pečiva, ako aj na pečenie jemných piškót. Trstinový cukor Demeter sa spracováva na práškový cukor. Jemné mletie cukru dáva tomuto práškovému cukru svetlú farbu. Dolaďte dezerty a rôzne sladké jedlá.
Jemná oriešková šošovica na rýchle organické varenie. Žltá šošovica je lúpaná zelená šošovica, ktorá po krátkom čase zmäkne. Pred varením ich netreba namáčať a sú pripravené na varenie už za 5-10 minút.
Echinacea je rastlina, ktorá rastie divoko v Severnej Amerike. Už pôvodní obyvatelia ju poznali a používali. Dosahuje výšku 90 cm a má fialové listy. Echinacea chutí mierne sladkasto a pikantne.
Panenský organický kokosový olej od COSMOVEDA je vynikajúci na pečenie, praženie, smaženie, na chlieb, na nátierky a do omáčok. mip Kokosový olej je tiež vynikajúci pri výrobe kozmetických a masážnych olejov.
Chráni voskované, olejované a lakované podlahy s prírodným voskovým filmom. Vhodné na drevo, korok, parkety, kameň, dlažbu, linoleum. Udržiava bez vytvárania vrstiev.
Tento tradičný recept je jemne doladený rascou, cesnakom, koriandrom a korením. Základom je zmes cícer a cícerová múka pre optimálnu konzistenciu. Falafel gulky sa tradične podávajú so šalátom a pita alebo chlebom.
Kokosové mlieko môže nahradzovať mlieko a využíva sa na prípravu rôznych dezertov, syrov či kari. Využíva sa aj na prípravu niektorých miešaných nápojov.
Na výrobu lahodných, výživných a bezlepkových zmesí sa používa špeciálna zmes: bezlepkové cestoviny zo série Pasta Natura ponúkajú tradičné talianske tvary cestovín v novom prevedení.
Mandľový nápoj sa so svojou jemne orieškovou vôňou hodí ku káve, müsli a pečeniu. Má jemnú chuť, je ľahko stráviteľný, bohatý na nenasýtené mastné kyseliny a je ideálnym zdrojom vlákniny. Bez pridaného cukru* (*obsahuje prirodzene sa vyskytujúci cukor).