COSMOVEDA Pure Ghee, je prečistené maslo, ktoré je dôležitou zložkou ajurvédskej kuchyne a ajurvédskej medicíny. mip Používa sa na varenie, vyprážanie, pečenie a dusenie. Ekologické mlieko na výrobu tohto ghí pochádza z kráv z alpského predhoria Bavorska, mip ktoré na rozdiel od kráv s vysokým výnosom poskytujú iba asi polovicu množstva mlieka a nie sú chované na zabitie. Cosmoveda Ghee sa tradične vyrába zo smotanového jogurtu, a je preto veľmi chutné a vysoko kvalitné. mip Ghí obsahuje koncentrovanejší tuk ako v masle, preto by sa malo používať šetrne. mip
Tu sú pár prekvapivých prínosov z pravideľného používania ghí:
1. Ghí je absolútne prírodné - nenachádzajú sa v ňom potenciálne nezdravé prísady, konzervačné látky a tuky. Vďaka svojej čistej forme a nízkemu obsahu vlhkosti je ghee stabilné pri skladovaní a vydrží až rok bez chladenia.
2. Ghí znižuje vystavenie látkam spôsobujúcim rakovinu - pri vysokých teplotách sa väčšina olejov rozkladá na nestabilné prvky známe ako voľné radikály. Nadmerné množstvo voľných radikálov v tele môže viesť k poškodeniu buniek a vzniku rakoviny.
3. Ghí je bohatým zdrojom antioxidantov - antioxidanty pôsobia v tele ako „vychytávače“, hľadajú a neutralizujú voľné radikály, aby zabránili poškodeniu buniek a tkanív, ktoré môže viesť k chorobám. Ghí obsahuje vitamín E, jeden z najsilnejších antioxidantov v potravinách.
4. Ghí obsahuje CLA, ktorá má proti-rakovinové účinky - ak je ghí vyrobené z masla získaného z krav kŕmených trávou, obsahuje zásoby konjugovanej kyseliny linolovej. Zistilo sa, že CLA pomáha zabojovať proti rakovine a kardiovaskulárnym chorobám. Niektoré štúdie tiež naznačujú súvislosť medzi CLA a chudnutím.
5. Ghí pomáha zvlhčovať suchú pokožku a vlasy - ghí sa nepoužíva iba na varenie. Indické ženy ho už dlho používajú ako lokálne zvlhčovače na zmiernenie suchej pokožky. Aplikácia na pokožku hlavy tiež bojuje proti lupinám a podporuje rast hustých, lesklých vlasov.
6. Ghí má protizápalové vlastnosti - Ajurvéda pravidelne používa ghí na zmiernenie popálenín, opuchov a ekzému. Obsahuje veľké množstvo butyrátu, mastnej kyseliny, ktorá je spojená s reakciou imunitného systému, ktorá upokojuje zápal. Látka má tiež protivírusové vlastnosti a prispieva k zdravému tráviacemu systému tým, že pomáha liečiť a regenerovať výstelku žalúdka. Toto môže byť obzvlášť užitočné pre jednotlivcov s črevnými poruchami, ako je Crohnova choroba.
7. Ghí obsahuje tuky zdravé pre srdce - aj keď má ghee vysokú koncentráciu tuku, má vysoký obsah mononenasýtených Omega-3s, ktoré podporujú zdravé srdce a kardiovaskulárny systém. Štúdia uskutočnená na mužoch vo vidieckych oblastiach Indie zistila, že tí, ktorí konzumovali väčšie množstvá ghi, mali nižší výskyt koronárnych srdcových chorôb a znížili hladiny cholesterolu v sére.
8. Ghí je vhodnou alternatívou pre jednotlivcov s intoleranciou na mlieko - pretože ghí sa tvorí odstránením pevných látok z mlieka, obsahuje iba stopové množstvo mliečnych cukrov (laktózy) a bielkovín (kazeín), takže je vhodný pre väčšinu ľudí s intoleranciou na mlieko.
9. Ghí je nutričný zdroj energie - obsahuje veľké množstvo vitamínov A, D, E a K rozpustných v tukoch. Tieto živiny sú nevyhnutné pre široké spektrum telesných funkcií od mozgu po imunitný systém. Okrem toho ghí pomáha telu vstrebávať v tukoch rozpustné vitamíny a minerály z iných potravín.
Skladovanie: nevyžaduje chladenie a môže sa uchovávať pri izbovej teplote niekoľko týždňov.
Obsah: 300g
Upozornenie pre alergikov: môže obsahovať stopy mip laktózy.
Zloženie: prečistený maslový tuk *
* z certifikovaného ekologického poľnohospodárstva mip
Nutričné informácie na 100 g:
Nutričná hodnota: |
3692 kJ / 898 kcal |
Množstvo tuku: |
99,8 g |
* z toho nasýtené mastné kyseliny: |
62,9 g |
Sacharidy: |
0 g |
* z toho cukor: |
0 g |
Proteíny: |
0 g |
Soľ: |
0 g |
Kvalita / osvedčenia: ORGANIC - podľa normy EHS 834/2007, DE-Öko-003 mip (inšpekčný orgán), FAIRTRADE - Spravodlivý obchod z vlastných mip projektov
Výrobca: COSMOVEDA, Knappenweg 4, 01983 Freienhufen
Krajina pôvodu | Nemecko |