Organický práškový cukor je jemne rozomletý preosiaty granulovaný cukor bez viditeľných kryštálových častíc. Pre klasické pečivo v ekologickej kvalite.
Ajurvédska čierna soľ, tiež nazývaná Kala Namak, je špeciálna tradičná ajurvédska kamenná soľ, ktorá sa používa namiesto klasickej soli alebo ako aromatické korenie.
Panenský organický kokosový olej od COSMOVEDA je vynikajúci na pečenie, praženie, smaženie, na chlieb, na nátierky a do omáčok. mip Kokosový olej je tiež vynikajúci pri výrobe kozmetických a masážnych olejov.
Organická pasta Cosmoveda Tamarind mip je vynikajúcou sladko-kyslou súčasťou čatní a iných zeleninových, či strukovinových jedál. Tamarindová pasta dodáva indickým mip omáčkam svetlo hnedú farbu a typickú sladko-kyslú chuť.
Asafoetida, u nás známa ako Čertovo lajno, je mip živica rastliny Ferula asafoetida obsahujúca sulfidy a foetidy. Pre jej vynikajúcu chuť a trávenie podporujúce vlastnosti by mala byť súčasťou každej domácnosti a kuchyne.
Kakao sa získava zo semien kakaovníka. Typické chute kakaa sa rozvíjajú počas fermentácie a praženia. Vďaka nízkemu obsahu kakaového masla má kakao so zníženým obsahom tuku výrazne silnú, horkú kakaovú vôňu. Prírodný kakaový prášok je možné použiť do koláčov aj na prípravu čokoládových dezertov. Chutí vynikajúco aj ako horká čokoláda na pitie!
Práškový cukor Naturata je práškový cukor zo surového trstinového cukru v kvalite demeter. Na polevy dezertov a pečiva, ako aj na pečenie jemných piškót. Trstinový cukor Demeter sa spracováva na práškový cukor. Jemné mletie cukru dáva tomuto práškovému cukru svetlú farbu. Dolaďte dezerty a rôzne sladké jedlá.
Jemná oriešková šošovica na rýchle organické varenie. Žltá šošovica je lúpaná zelená šošovica, ktorá po krátkom čase zmäkne. Pred varením ich netreba namáčať a sú pripravené na varenie už za 5-10 minút.
Tento set je vynikajúcim pomocníkom pri oslabenej imunite, či už ide o prechladnutie, zahlienenie, či iné ochorenia dýchacích ciest. Posilňuje imunitu, uvoľňuje dýchacie cesty, a upravuje trávenie a vylučovanie.
Asafoetida, u nás známa ako Čertovo lajno, je mip živica rastliny Ferula asafoetida obsahujúca sulfidy a foetidy. Pre jej vynikajúcu chuť a trávenie podporujúce vlastnosti by mala byť súčasťou každej domácnosti a kuchyne.
Tento tradičný recept je jemne doladený rascou, cesnakom, koriandrom a korením. Základom je zmes cícer a cícerová múka pre optimálnu konzistenciu. Falafel gulky sa tradične podávajú so šalátom a pita alebo chlebom.
Na výrobu lahodných, výživných a bezlepkových zmesí sa používa špeciálna zmes: bezlepkové cestoviny zo série Pasta Natura ponúkajú tradičné talianske tvary cestovín v novom prevedení.
„Natrhajte“ si zopár lesných plodov vo forme cukríkov. Bio sladkosti Alpenbauer Waldberries sú obzvlášť ovocné tvrdé karamelky s lahodným tekutým stredom. Nechajte cukrík roztopiť v ústach a pomaly preciťujte cestu k zlatej strednej ceste. Skutočná lahôdka pre všetkých milovníkov ovocia a sladkostí.
Chlorella je významným zdrojom mikroživín. Je bohatá ako na vitamíny, tak na minerálne látky. Súčasťou zeleného farbiva chlorofylu je horčík, vďaka čomu je chlorella jeho bohatým zdrojom. Z vitamínov je vhodné zmieniť vysoký obsah vitamínov skupiny B, a to najmä vitamínu B12, ktorý sa v bioaktívnej forme vyskytuje okrem rias iba v potravinách živočíšneho pôvodu. Chlorella je tiež zdrojom vitamínu C a E, kyseliny listovej a karotenoidov, najmä β- karoténu.
Vynikajúca horká čokoláda s lieskovými orieškami bez cukru, sladená xylitolom. Je vhodná aj pre diabetikov. Neobsahuje ani lepok a živočíšne bielkoviny čiže je vhodá aj pre celiatikov či vegánov.
Taliansky box obsahuje len tie najlepšie potraviny s tou najvyššou kvalitou. Obsahuje: prosecco, balzamikový ocot, grilovaný baklažán nakladaný v oleji, zelené olivy s kôstkou v slanom náleve, malinovo- kardamómová omáčka k syrom či ku grilovanému mäsu a údenú morskú soľ.