tieto ryžové rezance sú prirodzene bez lepku, vďaka čomu sú vhodné pre celiatikov. Taktiež neobsahujú vajcia, laktózu a kvasnice - sú taktiež vhodné aj pre Vegánov. Sú skvelé na prípravu ázijskych jedál.
Organický práškový cukor je jemne rozomletý preosiaty granulovaný cukor bez viditeľných kryštálových častíc. Pre klasické pečivo v ekologickej kvalite.
Ajurvédska čierna soľ, tiež nazývaná Kala Namak, je špeciálna tradičná ajurvédska kamenná soľ, ktorá sa používa namiesto klasickej soli alebo ako aromatické korenie.
Panenský organický kokosový olej od COSMOVEDA je vynikajúci na pečenie, praženie, smaženie, na chlieb, na nátierky a do omáčok. mip Kokosový olej je tiež vynikajúci pri výrobe kozmetických a masážnych olejov.
Organická pasta Cosmoveda Tamarind mip je vynikajúcou sladko-kyslou súčasťou čatní a iných zeleninových, či strukovinových jedál. Tamarindová pasta dodáva indickým mip omáčkam svetlo hnedú farbu a typickú sladko-kyslú chuť.
Asafoetida, u nás známa ako Čertovo lajno, je mip živica rastliny Ferula asafoetida obsahujúca sulfidy a foetidy. Pre jej vynikajúcu chuť a trávenie podporujúce vlastnosti by mala byť súčasťou každej domácnosti a kuchyne.
Kakao sa získava zo semien kakaovníka. Typické chute kakaa sa rozvíjajú počas fermentácie a praženia. Vďaka nízkemu obsahu kakaového masla má kakao so zníženým obsahom tuku výrazne silnú, horkú kakaovú vôňu. Prírodný kakaový prášok je možné použiť do koláčov aj na prípravu čokoládových dezertov. Chutí vynikajúco aj ako horká čokoláda na pitie!
Práškový cukor Naturata je práškový cukor zo surového trstinového cukru v kvalite demeter. Na polevy dezertov a pečiva, ako aj na pečenie jemných piškót. Trstinový cukor Demeter sa spracováva na práškový cukor. Jemné mletie cukru dáva tomuto práškovému cukru svetlú farbu. Dolaďte dezerty a rôzne sladké jedlá.
Jemná oriešková šošovica na rýchle organické varenie. Žltá šošovica je lúpaná zelená šošovica, ktorá po krátkom čase zmäkne. Pred varením ich netreba namáčať a sú pripravené na varenie už za 5-10 minút.
Panenský organický kokosový olej od COSMOVEDA je vynikajúci na pečenie, praženie, smaženie, na chlieb, na nátierky a do omáčok. mip Kokosový olej je tiež vynikajúci pri výrobe kozmetických a masážnych olejov.
Asafoetida, u nás známa ako Čertovo lajno, je mip živica rastliny Ferula asafoetida obsahujúca sulfidy a foetidy. Pre jej vynikajúcu chuť a trávenie podporujúce vlastnosti by mala byť súčasťou každej domácnosti a kuchyne.
Kokosové mlieko môže nahradzovať mlieko a využíva sa na prípravu rôznych dezertov, syrov či kari. Využíva sa aj na prípravu niektorých miešaných nápojov.
Na výrobu lahodných, výživných a bezlepkových zmesí sa používa špeciálna zmes: bezlepkové cestoviny zo série Pasta Natura ponúkajú tradičné talianske tvary cestovín v novom prevedení.
Na výrobu lahodných, výživných a bezlepkových zmesí sa používa špeciálna zmes: bezlepkové cestoviny zo série Pasta Natura ponúkajú tradičné talianske tvary cestovín v novom prevedení.
Chlorella je významným zdrojom mikroživín. Je bohatá ako na vitamíny, tak na minerálne látky. Súčasťou zeleného farbiva chlorofylu je horčík, vďaka čomu je chlorella jeho bohatým zdrojom. Z vitamínov je vhodné zmieniť vysoký obsah vitamínov skupiny B, a to najmä vitamínu B12, ktorý sa v bioaktívnej forme vyskytuje okrem rias iba v potravinách živočíšneho pôvodu. Chlorella je tiež zdrojom vitamínu C a E, kyseliny listovej a karotenoidov, najmä β- karoténu.
Výborná paradajková omáčka s výberovou zeleninou na cestoviny. Zelenina je jemne dusená na miernej teplote, tým sa zachovajú výživové hodnoty a chute. Stačí ohriať a konzumovať. Podávať s cestovinami, odporúčame naše pravé talianske cestoviny od značky ANTONIO AMATO, pre celiatikov máme tiež alternatívne cestoviny bez lepku.
Druhá najsilnejšia Boss omáčka na stupnici pálivosti podľa obsahu kapsaicínu. Výraznú chuť marhúľ podčiarkuje asi najznámejšia čili paprika Habanero orange o sile 300 000SHU. Konzistencia je v porovnaní s jahodou jemnejšia a bez kúskov ovocia.
Odvodený názov od talianskeho slova farfalla (motýľ), farfalle alebo „motýlie cestoviny“ je mimoriadne všestranný strih, ktorý sa drží v kombinácii s hustou omáčkou, ako aj základom cestovinových šalátov.