Zemiakové gnocchi predstavujú veľmi bežný typ cestovín, pretože sú základom mnohých rôznych receptov.
Na prípravu zemiakových gnocchov je potrebných iba niekoľko surovín, vďaka čomu ide o skvelé hlavné jedlo, a to obzvlášť v zime.
V porovnaní s tradičnými cestovinami sú gnocchi vďaka pridaniu zemiakov sýtejšie a majú jedinečnú lahodnú chuť. V najbežnejšom recepte na zemiakové gnocchi sa spájajú s paradajkovou omáčkou, čím vznikajú Gnocchi alla Sorrentina. Ide o pokrm, ktorý kombinuje paradajkovú omáčkou a rozpustenú mozarellu.
Zemiakové pyré 80 %, dehydrované zemiaky 24 % (zemiaky 99 %, koreniny), zemiakový škrob 15 %, jemná pšeničná múka typu „00“, ryžová múka, koreniny, dochucovadlá, soľ, regulátor kyslosti: kyselina mliečna, konzervačná látka: sorban draselný
Pokým nevyplávajú na hladinu
Krajina pôvodu | Taliansko |